A- A A+

Ο Περιφερειάρχης σε δράση της Περιφέρειας στο κέντρο υποστήριξης ΑμΕΑ «Ζωοδόχος Πηγή»

Ο Περιφερειάρχης σε δράση της Περιφέρειας στο κέντρο υποστήριξης ΑμΕΑ «Ζωοδόχος Πηγή» τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα αυτισμού και του παιδικού βιβλίου. Οι εκδόσεις της Περιφέρειας σε όλα τα κέντρα υποστήριξης-δομές της Κρήτης

Με μια συμβολική ενημερωτική δράση της Περιφέρειας παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη τιμάται η παγκόσμια ημέρα αυτισμού και η Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα με τον διπλό χαρακτήρα που τιμάται σήμερα Σάββατο και κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επισκέφθηκε χθες το κέντρο υποστήριξης ατόμων με αναπηρία “Ζωοδόχος Πηγή” στο οποίο λειτουργεί και κέντρο ημέρας για άτομα με αυτισμό. Με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρου Βαμβακά, του Δ/ντη του κέντρου υποστήριξης Χρήστου Τζαμούση, εκπαιδευτριών του κέντρου, μοιράστηκαν σε παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερους οι δυο εικονογραφημένες με χρήσιμα μηνύματα ενημερωτικές-παιδαγωγικές εκδόσεις-βιβλίων της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλους: “Ενωμένοι Μπορούμε” και “Μα, που πήγε το νερό;”.

Οι δυο εκδόσεις που έγιναν με χαρά δεκτές απ’ όλους αναφέρονται αντίστοιχα υπό την μορφή παραμυθιού, στην προστασία του νερού, όπως επίσης στην ενότητα, αλληλεγγύη, στην καθημερινή προσπάθεια για πρόοδο, στην αναγνώριση της ικανότητας του ατόμου παρά τις όποιες αναπηρίες, κ.α. Τα εικονογραφημένα βιβλία που έχουν γραφεί με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανοητό ύφος από την υπάλληλο της Περιφέρειας Κρήτης Ειρήνη Ανδρουλάκη, θα διατεθούν σε όλα τα ιδρύματα, κέντρα υποστήριξης στην Κρήτη, ενώ πρόσφατα στάλθηκαν σε σχολεία Α/θμιας εκπαίδευσης.

Ο κ. Αρναουτάκης χαιρετώντας θερμά τους ωφελούμενους του κέντρου υποστήριξης «Ζωοδόχος Πηγή» τους εκπαιδευτές-εκπαιδεύτριες και υπεύθυνους του κέντρου, αναφέρθηκε στα ευαίσθητα μηνύματα και στο χρέος όλων μας για την στήριξη των ατόμων με αυτισμό -αναπηρία, αλλά και για την αξία των βιβλίων και την σημασία της ανάγνωσης.

Από την πλευρά του ο Δ/ντης του Κέντρου υποστήριξης ατόμων με αναπηρία, αυτισμό “Ζωοδόχος Πηγή” Χρήστος Τζαμούσης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στο Κέντρο, διαχρονικά. Ο κ. Τζαμούσης χαρακτήρισε σε δήλωση του πολύ σημαντική την πρωτοβουλία της δράσης της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία -όπως είπε- δεν ξεχνά τα άτομα με αναπηρία, αυτισμό και ότι τιμάται έμπρακτα και τον καλύτερο τρόπο η Παγκόσμια ημέρα αυτισμού, η Παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου -ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Στ Αρναουτάκης: είμαστε δίπλα στα παιδιά με αυτισμό και το παιδικό βιβλίο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε πως: «στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά με αυτισμό, τονίζοντας πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν απαιτούν τη συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων για τη αντιμετώπισή τους. Σε μια εποχή κρίσιμη για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, έχουμε υποχρέωση να εργαζόμαστε για την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους, ανεξάρτητα από ιδιαιτερότητες και δυσκολίες».

Ενώ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται επίσης στις 2 Απριλίου ο Σταύρος Αρναουτάκης με μήνυμά του αναφέρει: «Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου εορτάζεται για να τονιστεί η αξία των βιβλίων, η σημασία της ανάγνωσης, αλλά και για να προωθηθεί η διεθνής συνεργασία για την ανάπτυξη και διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Ως Περιφέρεια Κρήτης, αναδεικνύουμε το ρόλο των παιδικών βιβλίων, καθώς «Η ζωή από μόνη της είναι παραμύθι» και το παιδικό βιβλίο προσεγγίζει με τρόπο βιωματικό τον ψυχικό κόσμο των παιδιών. Με αυτό το δεδομένο και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη εποχή, κατά την οποία οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και η αναστολή λειτουργίας της εκπαίδευσης τα δύο προηγούμενα χρόνια, επηρέασαν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών, συνεργαζόμαστε με κοινωνικούς φορείς, προκειμένου από κοινού να συμβάλλουμε στην προώθηση της φιλαναγνωσίας και της επαφής των παιδιών με τον όμορφο κόσμο των βιβλίων».

 

zoodochos pigi paidiko vivlio aytismos 1 site   zoodochos pigi paidiko vivlio aytismos 3 site   


zoodochos pigi paidiko vivlio aytismos 4 site   zoodochos pigi paidiko vivlio aytismos 2 site